Så Ed Sheeran ble en av de største popstjernene i vår tid

I dag er Ed Sheerans nye album “No.6 Collaborations” gitt ut – millioner av strømmer er trygge for sangeren. Hva gjør ham så vellykket? Forfatteren vår sier: Sheerans Wellness Pop er det perfekte lydsporet for det nyliberale samfunnet.

“Jeg er forelsket i kroppen din”: Jeg har en knusing på kroppen din. Ikke i tankene dine, sjarmen din og ikke sjelen, essensen og hva annet betyr noe. Ed Sheeran gjør et lite tabubeløp med “Shape Of You”, men sangeren ønsker å gjøre en tjeneste til jenta han har tilbragt natten med, selv om linjen “I’m In Love With Your Body” er litt sexistisk.

Mainstream-pop som går av

Ed Sheeran, en av vår tids mest suksessrike popstjerner, leverer ingen prekener eller humanistiske appeller. Han er ansvarlig for lydsporet til velbesøkte helger og litt – i hvert fall med sine hjertesmerte ballader – for bakrus etterpå. Så nei “ikke kritiser det du ikke forstår uansett”, nei “alt du trenger er kjærlighet”, men musikk som rocker eller – i det minste – har enorme selvønskende egenskaper: mainstream-pop til det ondsinnede- Rist av modus og skru bare hodet kort. Fra München til Jakarta, fra Ouagadougo til New Orleans.

Røde Struwelhaare, lo og blå øyne. Ed Sheeran ville blitt kalt en useriøs gutt i fortiden. Han vil ikke ha noen skade, ikke sant? Det er det som gjør Wuschelkopf forutsigbar for ikke-fans. Du vet hva du kan forvente av ham. Popmusikk som går av, melodier som surres forsiktig ned i øregangen – uten nyvinninger og uten flott stil, men likevel uunngåelig.

En amerikansk kritiker vurderte en av Sheerans vellykkede salver til bare to og en halv av ti. Tenåringsstjernen solgte pund banal uskyld, skrev hun og videre: han vokste opp med meningsløs, flat visdom og triviell musikk. Mens han later som han tenker på det gode og det dårlige til sin medmann, glemmer han å se på sitt eget jeg. Det er sånn det kan være hvis du forstår ordene fra Prince Charming. Likevel har Sheeran solgt godt over 40 millioner eksemplarer av dette albumet.

Oppdaget på et talentprogram på TV

Sheeran flyttet ut for å lage musikk i London klokken 17, og returnerte til Suffolk som en superstjerne. Han er en type å kose seg på, som etter hans megasuksess trakk den tilbake til Mummys nabolag. Han giftet seg nylig med en kjæreste. 28-åringen, som tilbrakte flere år som en utenforstående uten penger før han kom med i et TV-talentprogram, har lenge vært en av dagens mest suksessrike låtskrivere, en av George Gershwin, Lennon / McCartney og Bob Dylan. En multimillionær som lett hadde råd til et penthouse på Manhattan og en hytte på Prenzlberg i Berlin.

Forresten, Sheeran er en allround stylist og musiker: strenger, forvrengte elektriske gitarer eller datamaskinslag – alt brukes. Hovedsaken er at den fungerer og melodien setter seg fast. Alt annet som var viktig i rock og pop: opprør, revolusjon eller i det minste undergraving, separasjon fra foreldrene. Kan ikke knekke, den bringer ikke, så hvor er neste fest takk? Uten tilsvarende musikk er heller ikke nyliberalisme mulig. Ellers ønsker ikke de unge fansen av politikken å høre noe når festtid blir kunngjort.

Det er det samme med sangene som Ed Sheeran sang med andre tenåringsstjerner som Justin Bieber, Halsey og Khalid. Selv den en gang talentfulle toppskurken Eminem, tidligere rap-tungvekt, er blant dem. At Sheeran bosetter seg i en sang av de vakre menneskene, de rike og vakre, må gå gjennom der som ekstremt samfunnskritisk.

Virkelig “nice” og ufarlig

Gallante kvinnelige opplysere, softies på vakt, bare så vi ikke misforstår, har alltid eksistert i pop (og vil alltid være det) – fra Frank Sinatra til Cat Stevens og Chris de Burgh til D’Angelo. Bare hver gang, hver epoke og hver målgruppe får akkurat den popstjernen den fortjener, menneskeheten hater, som den viser seg verdig. Ed Sheeran, som drømmer i et løft av en av sine GV-sanger, er virkelig fin og ufarlig. Og han liker det. Musikken hans ønsker å spre velvære. Ikke rart at massene er ved føttene til en slik låtskriver når han strekker seg til gitaren og spiller usofistiserte kjærlighetssanger. Det gamle spillet, for alltid og alltid. Bare ingen eksperimenter. På mandag går skolen videre eller Maloche, men førstkommende helg kommer den – absolutt.

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70