Så du kan uten palmolje i hverdagen!

For å produsere palmeolje er regnskogen kuttet ned i mange land – med alvorlige konsekvenser for klima og biologisk mangfold. Vi forteller deg hvilke produkter som inneholder palmeolje og gir 6 enkle tips om hvordan du kan gjøre uten dem.

Den “grønne lungen” krymper – i 2018 har så mye regnskog blitt ryddet at det samlede arealet i Bayern og Niedersachsen kunne dekke sammen. Dette truer klimaet, fordi regnskog absorberer en stor del av drivhusgassene som sendes ut. Men selv om det er så verdifullt for hele menneskeheten, må regnskogen gi vei til mange land – dette skyldes også den høye globale etterspørselen etter palmeolje. Forbruket har også økt betydelig i Tyskland de siste årene.

Rainforest Killer palmeolje

Spesielt i Sør- og Sørøst-Asia er regnskogen kuttet ned for å gjøre rom for dyrking av oljepalmer. Palmolje går inn i mange produkter som sjokolade, dyrefoder og bensin. Her er noen tips om hvordan du reduserer ditt eget forbruk av palmeolje og beskytter regnskogen forresten.

 Kok måltider friskt

 Hvis du ofte koker med fersk mat, bruker du mindre palmeolje enn klare måltider. Fordi i tungt bearbeidede matvarer som frosset pizza eller pose supper brukes ofte palmeolje. Litt under en fjerdedel av det tyske palmeoljeforbruket strømmer inn i produksjonen av mat. Så, hvis du bruker kokekar oftere i stedet for å ta fastmat, kan du spare på palmeolje – og gi deg selv sunnere også.

 La bilen stå

Sykling er bra for regnskogen – levende uten palmeolje; Du kan også lagre palmeolje hvis du kjører mindre ofte forfatter: En del av den tyske palmeoljeimporten kommer opp i biodrivstoff. Tenk på om du kan reise kortere avstander i hverdagen, noen ganger på sykkel i stedet for med bil. Samtidig gjør du noe bra for treningen din.

 Spis mindre burger

 Hvis du spiser mindre kjøtt, lavere du din Palmeolje balanse, fordi en del av den tyske Palm oljeforbruk også står for fôrindustrien. I tillegg er brasilianske regnskogene blir fjernet for å vokse soyabønner, som er matet til griser, høner og kyr. For å skape beiteområder for storfebesetninger, er regnskog kuttet ned mange steder.

 Øyne åpne ved sjokoladekjøpet

 Palmolje er også gjemt i sjokoladebriller, sjokoladekaker og sjokoladebarer. Imidlertid er det nå mange sjokoladeprodusenter som med vilje gjør uten palmeolje. Hvis du vil vite nøyaktig, last ned en tilsvarende app: CodeCheck eller Beat the Microbead. Bare strekkoden på produktet skanne butikken og se hva som er i produktet i det – samt instruksjoner om palmeolje kan også se om et produkt er laktose eller plast-fri. Så kan du raskt sjekke ingrediensene og vurdere om du ønsker å strekke seg etter palmeolje fritt alternativ i supermarkedet eller apotek.

 

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70