Internett Svindel: Slik kan du prøve å få pengene tilbake

Den elektroniske forskuddsvanskelighetenI 2018 ble over 50 milliarder euro gjennomført online i Tyskland. Tendens stigende. Den gode nyheten: De fleste bedrifter som driver forretninger på Internett, er anerkjente. Samtidig er Internett en lekeplass for svindlere.Selv med stor forsiktighet – et offer for kriminelle angrep kan være enkelt på Internett. Trikset er alltid det samme: Varer tilbys til svært rimelige priser, og du blir bedt om å betale på forhånd. Varene selv kommer aldri.Dubious tilbud lurer ikke bare på tvilsomme nettbutikker, men også på salgsplattformer som eBay eller Amazon Marketplace og på klassifiserte annonseportaler. Spesielt svært gunstige tilbud og med leverandører, som krever utbetalinger i utlandet, er ekstrem forsiktighet nødvendig.Samlet sett, spesielt med tidligere ukjente nettbutikker, bør du være mistenksom dersom forskuddsbetaling skal gjøres. Du kan sjekke tilbydere og deres alvor ved å skrive inn firmanavnet på Internett. Sørg også for at du er på den virkelige nettsiden til en leverandør eller på en falsk kopi (søkeord phishing og falske butikker).

Shopping online er behagelig, utvalget er gigantisk. Fint, hvis alt er riktig. Men hva skal jeg gjøre hvis ting ikke gikk så bra og levering av varene mislykkes?

Det viktigste i korthet:

 I utgangspunktet, når du handler online: mistill deg deg veldig billige tilbud, selgere som trenger utbetalinger i utlandet, og tvang til å betale på forhånd. Hvis du har falt for bedrager, er det fortsatt måter å få pengene tilbake. Hva som egentlig skal gjøres avhenger av den valgte betalingsmåten. For det meste må du reagere raskt.